Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

събота, 20 юли 2024 г.
събота, 20 юли 2024 г.
1 / 3
2 / 3
3 / 3

Академик би Рилски спортист със 69:65 въпреки скандално съдийство в зала Сила

Автор: Светлин Райков
Публикувана: понеделник, 20 ноември 2023 г.

  

Баскетболистите на Академик записаха първа домакинска победа и втора в първенството на НБЛ, като надделяха над Рилски спортист със 69:65, въпреки че съдийската тройка направи всичко възможно това да не се случи.

Реферите Калоян Костов, Владимир Занев  и Димитър Георгиев отсъдиха две неспортсменски нарушения срещу домакините в последната част, но при по-сериозна ситуация, когато носът на Дейвид Криймър бе разбит, не свириха дори обикновен фаул и зачетоха коша за гостите. Секунди преди това те отсъдиха обратна топка в полза на Рилецо, а при преглеждането на ситуацията в опит да оправдаят решението си, дадоха изтекло време за атака, въпреки че топката бе срещнала ринга на Рилски спортист, секунда преди това.

Въпреки съдийските тесли, пловдивчани изиграха мача с много хъс и себераздаване и стигнаха до успеха. Момчетата на Йордан Янков дръпнаха в първата четвърт със 17:6, но последва отпускане и гостите намалиха пасива си само до 2 точки в края на първата част – 17:15. Във втората Академик продължи с неорганизирана игра в нападение, но и гостите нямаха ден при стрелбата, като двата състава отбелязаха само 1 кош от тройката, дело на Мартин Маринов. Въпреки всичко баскетболистите на Рилски спортист се оттеглиха на почивка с точка аванс – 30:31.

В третата четвърт Академик се върна към по-агресивната игра под коша на съперника, като се отличиха най-вече младоците Кръстомир Михов и Йоанис Кикрилис, които демонстрираха завидно самочувствие за възрастта си. Академик изравни резултата и срещата до края се игра кош да кош. В края Академик дръпна със 6 точки и въпреки намесата на съдиите,  успя да се наложи над раздирания от контузии отбор от Самоков.

Джъстин МакКол записа 19 точки и 6 борби за пловдивчани, 13 точки плюс 5 асистенции добави Мартин Маринов, а с 12 точки и 7 борби завърши Джерълд Лидел. От пейката с 11 точки и ключови изяви в най-важните моменти се отличи Кръстомир Михов. 

За Рилски капитанът Чавдар Костов завърши с 15 точки, а с 13 остана Деян Карамфилов. 

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Локомотив Пловдив Локомотив Пловдив  title= 19:00 Локомотив Пловдив Арда https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Локомотив София Локомотив София  title= 21:15 Локомотив София Левски https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png