Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

четвъртък, 13 юни 2024 г.
четвъртък, 13 юни 2024 г.
1 / 1

Барса може да поиска преиграване на Ел Класико


Публикувана: понеделник, 22 април 2024 г.

Президентът на Барселона Жоан Лапорта не изключи възможността каталунците да поискат преиграване на вчерашното дерби с Реал Мадрид. “Белите” спечелиха с 3:2 на "Сантиаго Бернабеу" и на практика си гарантираха титлата, но каталунците имаха сериозни претенции към съдийството и работата на ВАР. Лапорта разкри, че клубът е поискал от съдийската комисия и федерацията всички записи на т.нар. “призрачен гол” на Ламин Ямал. Ако се намерят доказателства, че топката е преминала голлинията и отборът е бил лишен от редовен гол, Барселона може да поиска преиграване на дербито.

Във въпросната ситуация, която се разигра в 28-ата минута, талантът на каталунците засече отблизо топката, а Лунин се намеси, за да спаси около голлинията. От лагера на Барселона твърдят, че тя е преминала линията с пълния си обем, но от ВАР не разполагаха с повторение, което да докаже това, а в Ла Лига не се използва технология на голлинията.

"Както знаете, никога не съм бил особен защитник на ВАР, защото смятам, че неговото прилагане отнема от спонтанността на футбола. Но това, което подкрепям, е, че сега, когато го имаме, винаги трябва да го използваме, за да се избегнат грешки, които могат да доведат до несправедливи решения.

Разбираме трудностите в работата на съдиите, но точно затова има такива инструменти като ВАР, които трябва да помогнат за това конкуренцията между отборите да бъде по-честна, а не обратното. Вчера имаше няколко спорни решения, но сред тях има едно, което е от първостепенно значение и може да доведе до промяна на крайния резултат в мача. Имам предвид т.нар. “призрачен гол” на Ламин. Като клуб, искаме да сме сигурни какво точно се случи и затова ви информирам, че от Барселона незабавно ще изискаме от Техническата комисия на съдиите и Испанската футболна федерация да ни предоставят всички кадри и аудиозаписи от ситуацията.

Ако след анализа на всички материали, клубът разбере, че е имало грешка в преценката на ситуацията, ние ще предприемем всички подобаващи действия, за да променим нещата, без разбира се, да изключваме всички подходящи правни действия. Ако се потвърди, че това е редовен гол, ще стигнем и по-далече и не изключваме да поискваме преиграване на мача, както се случи с друг европейски двубой след грешка на ВАР.

И накрая, искам да подчертая, че въпреки че ще се съсредоточим върху тази ситуация, ние също не сме съгласни и с други действия по време на мача, които можеха да бъдат прегледани с помощта на ВАР", заяви Лапорта в обръщение към феновете на Барселона, публикувано на клубния сайт.

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Далас Маверикс Далас Маверикс  title= 03:40 Далас Маверикс Бостън Селтикс https://winner.bg/statics/uploads/tv/3420.png
Еспаньол Еспаньол  title= 22:00 Еспаньол Спортинг Хихон https://winner.bg/statics/uploads/tv/3427.png