Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

събота, 20 юли 2024 г.
събота, 20 юли 2024 г.
1 / 1

Григор Димитров с експресна победа на старта в "Куинс"


Публикувана: понеделник, 17 юни 2024 г.

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров записа шестата си победа в шестия мач срещу Адриан Манарино в първи кръг на турнира от АТР 500 в “Куинс” - 6:1, 6:2 за само 60 минути игра.

Шампионът от 2014 година завърши двубоя с 28 уинъра (12 аса) и само пет непредизвикани грешки, а Манарино се отчете с 8 печеливши удара и 7 сбъркани топки. Срещата беше неочаквано лесна за Димитров, който очаква финалиста от Хертогенбош Себастиан Корда или Карен Хачанов.

Гришо заби цели седем аса в първия сет и имаше доста по-добра успеваемост при вкаран първи сервис - 87% спрямо 56% на съперника, който не спираше да си мърмори под носа след почти всяко разиграване.

"Много съм доволен от начина, по който започнах мача. Исках да бъда солиден на сервис. Опитах се да се фокусирам и на ретур. Обичам да играя на този корт и на този турнир. Все пак през 2014 година станах шампион. Най-важното нещо е да бъдеш постоянен. Положих много усилия на корта и извън него, за да имам това постоянство. Това ми дава и увереността да се представям толкова добре на корта", каза след победата си 33-годишният българин.

Французинът всъщност не изоставаше толкова по отношение на допуснати грешки или липса на агресивност. Той беше направил 6 уинъра и 6 сбъркани топки, а Григор го превъзхождаше и с тези показатели - 17 печеливши удара и 5 непредизвикани грешки, което беше невероятно постижение.

Източник: sportal.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Локомотив Пловдив Локомотив Пловдив  title= 19:00 Локомотив Пловдив Арда https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Локомотив София Локомотив София  title= 21:15 Локомотив София Левски https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png