Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

вторник, 5 декември 2023 г.
вторник, 5 декември 2023 г.
1 / 1

Йордан Янков: Има нещо в отбора, което пречи


Публикувана: неделя, 12 ноември 2023 г.

Старши треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков призна за проблем в отбора му, който пречи на доброто представяне. Тимът е с пет загуби от шест мача, а днес претърпя поражение и при гостуването на Берое, въпреки че имаше шанс за победна стрелба със сирената.

„Смятам, че в последната атака, че трябваше да играем под коша, защото Берое беше в бонус. Тогава има две опции – да вкараш кош или фал. Беше по-голяма вероятността да изпросим фал или да вкараме кош отдолу, но в такъв дребен детайл не искам да влизаме, защото иамме доста по-големи проблеми от тази атака“, заяви Янков.

„Има нещо в отбора, което пречи. Много съм близо да разбера какво е и може би в идната седмица ще намеря решение на този проблем, не знам още какъв е. Тези две полувремена са черно и бяло в баскетбола за нас. Просто трябва да направим анализ и да разберем какъв е проблемът в началото, няма място за оправдания с часа или пътуването, защото Стара Загора е много близо до Пловдив. Трябва да си направим изводите за тези 20 минути какво се случва и защо“, добави наставникът.

Джейлън Минет, Йоанис Кикрилис и Кръстомир Михов не играха през второто полувреме, а попитан дали това насочва към въпросното решаване на проблема на Академик и дали тези играчи са в основата му, Янков отговори:

„Може и да е така, но искам първо да изглеждам видеото. Ники Маринов стартира много добре първото полувреме и реших да го оставя докрая. Не знам дали дългата ротация е проблем и играчите не могат да се разиграят, да получат самочувствие и да се представят на ниво. Ще го помисля следващата седмица, за да може да се представим на друго ниво в следващия мач и да не пропускаме такива спадове в играта.“

„В този мач братята Маринови показаха точен и добър мерник, което знаем, че могат. Най-важно е всеки да знае ролята си и когато е под пара, да се насочваме към него“, завърши наставникът.

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Ал Итихад Джеда Ал Итихад Джеда  title= 20:00 Ал Итихад Джеда Сепахан https://winner.bg/statics/uploads/tv/1498.png
Виляреал II Виляреал II  title= 21:30 Виляреал II Ейбар https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
АФК Уимбълдън АФК Уимбълдън  title= 21:45 АФК Уимбълдън Рамсгейт https://winner.bg/statics/uploads/tv/3420.png
Торино Торино  title= 21:45 Торино Аталанта https://winner.bg/statics/uploads/tv/93.png
Селта де Виго Селта де Виго  title= 22:00 Селта де Виго Кадис https://winner.bg/statics/uploads/tv/3427.png