Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

сряда, 27 септември 2023 г.
сряда, 27 септември 2023 г.
1 / 2
2 / 2

Мария Йовкова - историята на една шампионка


Публикувана: сряда, 30 август 2017 г.

Преди малко повече от месец едно 18-годишно момиче прослави България в един спорт, в който през годините сме имали сериозни успехи - тенис на маса. Мария Йовкова спечели европейска титла на двойки за девойки до 18 години в португалския град Гимараеш заедно с унгарската си партньорка Фани Харастович. 
Запомнете тези имена - Красимира и Мария Йовкови+15
Участничката в рубриката “Запомнете това име” дълго време приемаше поздравления за успеха си, успя да направи и кратка почивка, а в края на тази седмица заминава за участие на Европейското отборно първенство в Люксембург, където при жените ще участват още Елица Замфирова и Калина Христова. 
Асеновградчанката даде специално интервю за Sportal.bg, в което сподели вълненията си около европейската титла, но вдигна завесата и за личния си живот. 
Националният отбор по тенис на маса преди Европейското в Люксембург+59
“Вече като чели започвам да свиквам с мисълта, че съм европейска шампионка. Беше много вълнуващо за мен, имаше много емоции. Това че толкова дълго нямаше европейска шампионка в България допринесе за тази радост. 
Интересът към мен много се увеличи, получавам постоянно нови покани за приятелство във Фейсбук, хората ми пишат да им разкажа за успеха, за това как е било в Португалия, радват ми се с най-добри чувства”, каза Йовкова предSportal.bg
Националният отбор по тенис на маса преди Европейското в Люксембург+59
Тя се надява успехът й да е вдъхновил все повече деца да се насочат към любимия ѝ спорт: “Надявам се все повече малки деца да се запалят, да влязат в залите, да тренират и да не се отказват. Началото във всеки спорт е трудно, но трябва да си упорит, да искаш много нещата да се случат и мисля, че успехите няма да закъснеят.”Мария разкри пред Sportal.bg и как се настройва преди сериозните мачове: “Обичам да прекарвам времето си на Асеновата крепост или на Кръстова гора, където имаме вила. Там си събирам мислите и се настройвам, чета книги. Понякога обичам да съм със сестра си и с майка си, зависи от настроението ми.”
От края на миналата година Йовкова и националният ни състезател при мъжете Денислав Коджабашев са двойка в живота, като до момента се разбират изключително добре както на тенис масата, така и извън залата: “Разбираме се идеално и в личен план, и в тениса. Много ми помага и е много грижовен. Дава ми съвети в залата и извън нея, помага ми за някои неща в тениса, които да подобря. Много сме щастливи и се чувстваме добре заедно.”
18-годишната Мария коментира и съвместните си изяви с Коджабашев на тенис масата: “Надявам се да продължаваме в същия дух и да участваме на все повече състезания като смесена двойка - станахме шампиони на България за 2016 г., допълваме се много добре на масата.”

Източник: sportal.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес