Gustomedia.bg

Пловдивски
спортен портал

четвъртък, 13 юни 2024 г.
четвъртък, 13 юни 2024 г.
1 / 1

Похвално: БК „Марица - Кършияка“ продължава турнира в памет на Тодор Ненов


Публикувана: понеделник, 18 септември 2023 г.

И тази година баскетболен клуб „Марица-Кършияка“ ще почете паметта на големите баскетболни треньори от Пловдив с турнир за подрастващи.

Мемориалът в памет на пловдивските специалисти ще се състои на 23.09.2023 г. в „Младежки център“ Пловдив от 9:30 часа. 

От 2012 г. турнирът се организира ежегодно  по инициатива на СКБ „Марица-Кършияка“. За да почетат паметта на едно от най-големите имена в пловдивския баскетбол Тодор Ненов, година след кто той напусна този свят, негови възпитаници-ветерани се събраха на демонстративен мач в негова памет. По-късно ветераните отстъпиха мястото на терена на подрастващите, които бяха голямата слабост на Тошко Ненов.

От 2018 година мемориалът бе преименуван на „Ден на треньорите“, в памет и на плеяда други баскетболни специалисти от Пловдив, останали в паметта на любителите на спорта.

През годините основен радетел за провеждане на паметното състезание бе неизменния съратник на Тодор Ненов – Цветан Савов, който обаче също ни напусна през тази година. Въпреки неговата загуба, треньорите в школата на клуба продължават инициативата и тази година организатор на мемориала отново е клубът от Кършияка. 

В турнира участие ще вземат над 100 състезатели от БК “Хасково“, “Хебър“ Пазарджик, БК „Академик“ Пловдив и домакина СКБ „Марица-Кършияка“. 
За пръв път клубът ще организира почитането на паметта на треньорите под формата на стрийтбол. Надпреварата е вече традиционна, благодарение на подкрепата на Община Пловдив през годините. Тази година клубът получава подкрепа  и от други спонсори, като децата ще получат вода и безалкохолни напитки от Party Drinks. За кетъринга на турнира се грижат  от Eat & Go. Вкусни награди за състезателите ще бъдат осигурени и от Леки. 

Освен медали за победителите, клубът осигурява като награди и топки.

Източник: Gustosport.bg

Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Далас Маверикс Далас Маверикс  title= 03:40 Далас Маверикс Бостън Селтикс https://winner.bg/statics/uploads/tv/3420.png
Еспаньол Еспаньол  title= 22:00 Еспаньол Спортинг Хихон https://winner.bg/statics/uploads/tv/3427.png